| House Of Night/ Gece Evi Serisi- | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Misafir Misafir
| Konu: House Of Night/ Gece Evi Serisi- C.tesi Tem. 03, 2010 1:49 pm | |
| >>> İŞARET <<< On altı yaşındaki Zoey, İz Sürücü tarafından İşaretlendiğinde, eski hayatının geride kaldığını anlamıştı. Şimdi artık, arkadaşlarından ve ailesinden ayrılıp çalışması gereken tek dersin Vampir 101 olacağı Gece Evi'ne yerleşmek zorundaydı.
>>> İHANET <<<Zoey için artık Hayat harika bir şekilde akıp gitmektedir. O sonunda vampir tanrıçasının ona verdiği büyük güçlerle barışık hale gelmiştir ve o samimiyetle okulun bir parçası olduğunu hisseder. Fakat ardından hesapta olmayan gerçekleşir: Küçük çocuklar öldürülür ve bütün deliller Gece Evi'ni işaret etmektedir.Zoey kendisini sevdiklerine karşı bir tehdit unusuru olabileceğini anlar. Gece Evi serisinin ikinci kitabı İhanet ürkütücü,seksi,güzel ve şaşırtıcı. >>> SEÇİLMİŞ <<<İlk önce işaretlendi, ardından ihanet‘e uğradı. Şimdi ise Zoey bir seçilmiş… Dişlerinizi bu muhteşem maceraya geçirebilirsiniz. Büyük bir felaket Zoey Kızılkuşu bekliyor. En iyi arkadaşı artık ölümsüz. Dostları birer düşmana dönüşmekteler. Düşmanları ise birer dosta. Ve o kana susamış üç erkekle aynı anda çıkmaktadır. Genç bir vampir olmak hiç bu kadar cehenneme dönüşmemişti.
>>> VAHŞİ <<< Hayat ; arkadaşlarınız size kızdığı zaman iğrenç olabiliyor.zoey kızılkuş a sorabilirsiniz.şimdi o kan emme üzerine uzmanlaşmaya başladı.1 hafta önce 3 erkek arkadaşı varken şimdi hayatında kimse yok üstelik ona güvenen ve onu destekleyen arkadaşları tarafından dışlanmış durumda. arkadaşlardan bahsetmişken , zoey in kalan 2 arkadaşından biri yaşayan ölü diğeri ise işaretlenmemiş. ve neferet aleni bir şekilde insanlara karşı savaşta ve zoey tüm kalbiyle bunun yanlış olduğunu biliyor. Ama herhangi biri onu dinleyecek mi? zoey in vampir okulundaki maceraları vahşi ve tehlikeli bir dönüşüm geçiriyor ve sadakat test ediliyor,şokedici amaçlar ortaya çıkıyor ve çok eski bir kötülük (ya da canavar) uyanıyor >>> AV <<<Ya dünya daki en seksi adam içinde isimsiz bir canavar saklıyorsa ve onun tek istediği sizseniz?? en çok satanlardan gece evi serisinin yürek hoplatan bu bölümünün başlangıcında zoey nin arkadaşları ona geri dönüyor ayrıca stevie rae ve kırmızı çaylak artık neferet in sırrı değiller.ancak beklenmedik bir tehlike ortaya çıkıyor.neferet yeni ve çok güçlü eşi kalona yı koruyor ve gece evindeki hiçkimse onun ortaya çıkarabileceği tehlikenin farkında değilmiş gibi görünüyor.Kalona gözkamaştırıcı görünüyor ve gece evini kendi büyüsü altına alıyor. eski bir hayat onun hızla artan etkisini engelleyebilecek anahtarı elinde tutuyor ama ya bu eski hayat zoey e duymak istemediği ve aslında yüzleşemeyeceği sırları gösterirse ne olacak???
>>> Baştan Çıkarılan <<<Yüksek Rahibelikte sorunlar yaşıyor , Stark'ı kurtarıyor , Heath'i ısırıyor, Erik ise başka bir sorun. Zoey tam kırılma noktasında. Zoey fırsat yakalamak istiyormus. Fakat gece evinde eğitim almak ve çetelerle ugraşmak fırsat deilmiş. Karanlık yerlatındaki tünellerden yayılıyor ve Zoeyse kırmızı çaylaklar grubunun ve Stevie Rae nin çok daha fazla şeyden sorumlu olduklarına inanmaya başlıyor. 3 erkeği olsa bile hiçbiri onun stresini yatıştıramıyormuş. Afroditin görüşleri Zoeyi Kalona ve onun karanlıklarından uzak durması için uyarır. Kötülüğü durdurması için gereken gücün içinde oldugunu gören Zoey'in başka şansı kalmamıştır. eğer Kolonaya katılmazsa onun yakınları aracılıgıyla ondan intikam alınacakmış. Zoey onun yaşamını, kalbini ve ruhunu öldürebilecek olan o cesarete sahip olabilecek miydi?
>>> BURNED <<< "Eğitimdeki Yüksek Rahibe Zoey Kızılkuş, görünüşe göre ruhunu kaybetti. Elementlerle bağlantılı müthiş güçleri, ona çok yakın birini kurtarmaya yetmedi, ve şimdi grubundakiler ona kendini bulması ve odağına tekrar hakim olabilmesi için yardım etmek zorundalar. Ama kötülüğün de kendi planları var, ve bu planlar Zoey'in eski gücünü kazanmasını beklemeyecek. Gece Evi şimdiye kadarki en büyük tehtitle karşı karşıya, Zoey'le arkadaşlarının onları kuşatmış bu dertlerle yüzleşmek için tüm güçlerine ihtiyaçları var. Ve bu dertler alışıl(ma)dık bir kırmızı vampirin, ölümsüz olmanın, hatta erkek arkadaş sorunlarının bile ötesine geçiyor. Karanlık dünyayı kaplıyor ve ele geçiriyor, ve ışığa giden yoldaki savaşı, sadece Zoey kazanabilir ....eğer buna cesaret edebilirse
|
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- C.tesi Tem. 03, 2010 2:14 pm | |
| Hepsini birer günde bitirdim. Çok sürükleyici okumayan pişman okuyan pişman xD Ben kitabı bitirince niye bittiiinn diye kitaba kızıyorum xD |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- C.tesi Tem. 03, 2010 2:28 pm | |
| zaaa xD bencede güzel bir seri ama tapmıyorum. aşırı usta değil. yazım türü falan. ama konu güzel |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- C.tesi Tem. 03, 2010 2:34 pm | |
| Bence usta valla hani bazen gerçekten kötü oluyor ama bu ço kç ok ç ok nadir =) |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- C.tesi Tem. 03, 2010 4:23 pm | |
| Süper bir seriydi bayıldım (Y) |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- C.tesi Tem. 03, 2010 4:47 pm | |
| |
|
| |
Pamela Schweitzer İş Kadını
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- C.tesi Tem. 03, 2010 5:58 pm | |
| ben bayılmadım. Çerez seri (: | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- C.tesi Tem. 03, 2010 6:06 pm | |
| bence abartılcak birşey yoktu. yazım türü çok basitti açıkcası. twilght de öyle hele ondan hiç haz etmiyorum artık. ne bileyim dan brown, anne rice gibi birçok bu işin eğitimini almış emek vermiş yazarların kitapları dururken böyle şeyler çok hafif kaçıyo bende. çerez kadar düşük de değildi. ama tapılacak en ufak birşey yoktu. yazım şekli gerçekten basitti. betimleme çok azdı. tanıdığım birkaç rp'ci o yazarlardan daha iyi açıkcası. çünkü onlar emek vermişler eğitim almışlar.(rp eğitimi verilebiliyo, bu iş ilk başladığında olanlar falan veriyo bende yeni ders almaya başladım birinden) işin kısası böyle emek olmadan kolaya kaçıp birsürüde fan yapanlara gıcık oluyorum^^ |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Salı Tem. 06, 2010 9:09 pm | |
| - Eléonora Jane Pércival demiş ki:
- Hepsini birer günde bitirdim. Çok sürükleyici okumayan pişman okuyan pişman xD Ben kitabı bitirince niye bittiiinn diye kitaba kızıyorum xD
hızlı bitmesini akıcılığına değil de sayfa sayısının azlığına ve yazıların büyüklüğüne bağlıyorum ben xD Yine de güzel bi seriydi. |
|
| |
Misafir Misafir
| |
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Salı Tem. 06, 2010 10:07 pm | |
| - Clemence Kristowent demiş ki:
- bence abartılcak birşey yoktu. yazım türü çok basitti açıkcası. twilght de öyle hele ondan hiç haz etmiyorum artık. ne bileyim dan brown, anne rice gibi birçok bu işin eğitimini almış emek vermiş yazarların kitapları dururken böyle şeyler çok hafif kaçıyo bende.
çerez kadar düşük de değildi. ama tapılacak en ufak birşey yoktu. yazım şekli gerçekten basitti. betimleme çok azdı. tanıdığım birkaç rp'ci o yazarlardan daha iyi açıkcası. çünkü onlar emek vermişler eğitim almışlar.(rp eğitimi verilebiliyo, bu iş ilk başladığında olanlar falan veriyo bende yeni ders almaya başladım birinden) işin kısası böyle emek olmadan kolaya kaçıp birsürüde fan yapanlara gıcık oluyorum^^ Ne doğru anlatmışsının.Budur işte... Dan Brown varken "yazar olan yazarlar" varken Tvaylayt falan ne ki?! |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Salı Tem. 06, 2010 10:52 pm | |
| Bir de şu açıdan bakın, basit anlatım ve betimlemeler olmasa hiçbiri bu kadar tutmazdı zaten. Twilight dediğin kitabın aşıkları genelde 10-15 yaş arası kızlar. Çoğu da (istisnalar da var tabii) açıkçası henüz eğitimlerinin başında olduklarından, edebiyat hakkında hiçbir bilgileri yok. Eğer o tarz kitapların anlatımları güçlü, yazarlarının teknikleri sağlam olsaydı; onları okuyan kitle de azalırdı ve kitaplar bu kadar etki yaratmazdı. Kısacası ticaret için yazılan kitap var, ticari amaç güdülmeden yazılan var. Dan Brown'la, Twilight'ın yazarını zaten kıyaslayamazsın... |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Çarş. Tem. 07, 2010 3:01 pm | |
| Beğendiğim bir seri. Komik, eğlenceli. Ama Cast'ları Meyer'le bir tutmaları beni delirtiyor. Cast ekibi gerçekten mükemmel, evet. Araştırmayla çok uğraşıyorlar ve tarih her zaman ilgimi çeker. Eğer melekler ve çok eski kabile efsanelerinden bahsediyorsak kesinlikle ilgi alanımın tam merkezinde duruyor demektir! Ama uslup çok sıradan. Kesinlikle Meyer'in yazımı çok daha farklı. Ve Gece Evi'nde betimlemeler bazen sıkıyor. Meyer betimlemede çok iyi ve ne kadar yazarsa yazsın sıkmıyor. Ama Gece Evi, eğitimleri ve sürekli ortaya çıkan yeni şeyler - kırmızı vampirler, Kalona, Tsi-sgili - beni inanılmaz etkiliyor.. Kitap beni şaşırtmalı ve Cast ailesi bunu başarıyor. Bu arada Meyer'in sadece Alacakaranlık'ından söz etmiyorum. Göçebe ve Cehennemde Balo Geceler'ini okumuş biri olarak ve oldukça objektif bakarak söylüyorum bunları (: |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Çarş. Tem. 07, 2010 3:21 pm | |
| Fernando, biz zaten tutmasındaki salaklığı söylüyoruz, böyle kolaya kaçıpta para kazanmaları deli ediyor bizi. ayrıca başak, ikisinide nerdeyse bir tutuyorum tek farkları cast'lar araştırıyorlar. ama meyerde bunu hayal gücüyle kapatıyor. ayrıca meyer'in betimlemeleri de çok sıkıcı, göçebede, ilk 100 sayfasında bayılacağımı falan sandım. cehennemde bal geceleri de pek bişi olmadı bende çok ilgimi çekmedi. ve o kırmızılar falan, bence gitikçe abartmaya başladılar. durduk yerden bişi çıkıyo neymiş beyaz boğa, yok artık. neyii neye bağlayacaklarını şaşırdılar. bir kızın seçimi tüm dünyayı etkilemez. ama bu kitap isterse eşeği insan yapar. işte cast'lar yeni bişi çıkaarmadan kitabı götüremiyorlar. gitmiyor yani, ama meyerde zart zurt bişi çıkmıyo. ben meyeri falan savunmuyorum ama eğer kıyaslama yapıcaksam göçebe, gece evindende twilight'den de iyiyidi onun yazarıda meyer olduğu için meyer i seçerim. ama onuda sevmiyorum. sadece ikisi arasından kıyaslama yaparsak meyer. ayrıca cast'lar öyle uzun bir kitap yazamazlar, tüm ilginçlikleri araştırmalardan kayanakalanıyor. aldatmaca yani. ne meyer nede cast'lar hiç biri eğitim alıp emek vermedi ama kazandıkları para sayılamayacak kadar çok. işte bbu haksızlık diyorum! |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Çarş. Tem. 07, 2010 3:35 pm | |
| Evet ilginçlik kısmına kesinlikle katılıyorum. Araştırmalarına borçlular tüm başarılarını. Ama 'aşk' duygusundan çok 'bağlılık' ve 'tapınma' var. daha ağır basıyor bunlar. Meyer 'saf aşkı' yansıtıyor ve bu yüzden seviyorum. Ve Cast'ların abarttığı doğru ama ben - ve seven çoğu başka insan - bundan hoşlanıyor. Ben abartıyı severim , saçma bir kişiliğim var saçmalıkları seviyorum Boğaları çok sevdim özellikle. Tüm klasikleri okudum ama sıkılıyorum. Suç ve Ceza'da bayılacaktım mesela. Kitap beni şaşırtmalı ve merak uyandırmalı. Neferet'i ilk kitapta ÇOK sevmiştim. Hele Afrodit'i basıp liderliği Zoey'e verdiğinde. Ama 2. kitapta nefret ettim! Ve sonra Tsi-Sgili olayı! İnanılmaz şaşırdım ve bu benim için pozitif bir yön. Erik mesela. Başta ona aşık oldum, şimdi 'sahiplenici pislik' olarak görüyorum. Heath başta 'ayyaş'tı. Şimdi birtaneeem Yani dengeler her an değişiyor, diğer kitaplar hakkında , hatta diğer sayfa hakkında bile tahmin yapamıyorsun. 'Olabilecek' şeyler ilgimi çekmiyor hiç. İş garipleştikçe kitap elimden düşmeyenler arasına giriyor Elbette bu benim. Başkalarının zevki çok daha farklı olabilir. Yinede çok kitap okurum, her tarzı bilmek gerek ^^ |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Çarş. Tem. 07, 2010 4:01 pm | |
| Suç ve Ceza dediğin bildiğimiz mi, yoksa başka Suç ve Ceza mı var? O kitap okunurken bayılınır mı ya? Bayınılması gereken bir şey varsa her kitaptaki vampir aşklarıdır. Afedersiniz b.kunu çıkardılar artık. Elimde olsa o kitapları yazanları bir kaşık suda boğarım... |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Çarş. Tem. 07, 2010 4:09 pm | |
| Ben psikolojiden nefret ederim! Cinayet severim ama Ahmet Ümit'inkileri. Zevkler tartışılmaz (: |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Çarş. Tem. 07, 2010 4:28 pm | |
| Sadece zevk değil ama. Biraz da kültür lazım. Bir vampir kitabı az okuyun, yerine adam gibi bir klasik okuyun. Gerçeklerle, tarihle ilgili olsun. Gerçek yaşam hakkında da yazılan birçok ilginç, eğlenceli kitap var. Arada bir alın şiir kitabı okuyun. Biraz zevk için değil, kültür için de çalışın bence. Şayet ben, bana bir şey kazandıran kitapları okurken daha çok keyif alıyorum. Elbette fantastik şeyler de okuyorum ara da, ama daha çok gerçekten 'kitap' olarak nitelendirilecek şeyleri seviyorum. |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Çarş. Tem. 07, 2010 4:39 pm | |
| Tarih? Orda durmalısın. Tarih benim göbek adımdır Ve klasikler? Hepsini zaten okudum. Vampir genellemeside bana uygun değil. 'Fantastik'leri daha çok sevmem diğerlerini okumadığım anlamına gelmez. Odamın yanındaki odayı 'kitaplığım' yaptık desem sanırım anlaşılır? Ve sınıf arkadaşlarım bana 'kültür mantarı' der. Çoğu telefonda öyle kayıtlıyım Yani tam tanımadan insanlar hakkında yorum yapmamalısın. Ve şiir demişsin? İnanamıyorum sen ciddi misin? Evde 4 tane her sayfası şiirlerimle dolu kitap var ve kitaplığımın 3 rafı şiir kitaplarından oluşuyor. Bir flash'ım sadece şiirlerle dolu! Ve zevk için değil kültür için demişsin. Ben zevk almadığım hiçbir şeyi yapamam, kimse de yaptıramaz bana. Karakterim böyle. Hayatımda sadece yazmak (şiir,hikaye,şarkı),okumak (her çeşit kitap) ,şarkı söylemek ve dans var. İnsanlar hakkından bilgin yoksa fikrinde olmasın.. |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Çarş. Tem. 07, 2010 5:11 pm | |
| Chelsea'nın yorumunda da aşırı haklılık payı var bence, fantastik severler klasik okumaz onlar kitap bilmez tutumu deli ediyor beni! Ayrıca Fernando seninkide yanlış ne biliyorsun belki okusan seversin hoş bir kısım bulursun... Ben sevmiyorum ama o "cıvık" fanlara rağmen her kitabı okudum. Ayrıca Tvaylayt'ı sevmesemde bende bana çekici gelen birkaç cümleyle karşılaştım... HON daha farklı evet. TsiGli falan filan ilgi çekici gelebilir ama Cast'ların tek yaptığının boş yazmak olduğu görüşündeyim. Boş vakitlerde okunacak bir kitapdır bence HON tapılacak değil... |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Çarş. Tem. 07, 2010 5:18 pm | |
| Ve bende tapmıyorum Shakespeare dışında 'taptığım' yazar yoktur zaten. 'Beğendiğim' vardır ve Meyer onlardan biri. 'İmkansız aşk' ilgimi çekiyor. Cast ekibini 'beğendiklerim' arasında bile değil. Ama tarih benim diğer adımdır ve geçmişten çıkarıp önünüme sunduklarının büyüsüne kapılmadan edemiyorum.. Beni mıknatıs gibi kendilerine çekiyorlar. 'Oku benii. Oku beniii.' <br> |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Çarş. Tem. 07, 2010 5:22 pm | |
| Olabilir canım beni de C.Clare kendimden geçirir yazdıklarıyla... Ama yetenekli değil Mayer bence. Tek yararı JakeBlack onun Castlar'da işte... Öyle böyleler... |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Çarş. Tem. 07, 2010 5:33 pm | |
| JakeBlack? Kuçukuçuların takımı gittikçe genişliyor Ama pek bir yararı olduğunu söyleyemem Ed'e sülük diyor kendi sülüğün sülüğü Tabii kendi görüşüm tartışma başlatmayı kesinlikle istemiyorum Ce Cast'lar değil tarih beni kendimden geçiriyor. Ve Meyer'in hangi kitaplarını okudun? |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Çarş. Tem. 07, 2010 5:55 pm | |
| Ben fantastik sevenler klasik okumaz, ya da Chelsea klasik okumuyor demedim ki. Ama şöyle bir şey de var ki, Suç ve Ceza'yı okurken bayılan insana da önyargıyla bakarım biraz. Nihilizm,kenosis, katarsis; bunları bilmek gerek. Bir devri öğrenmek gerek. Saçmalıkları zevkle okurken, bu tarz gerçekliklerden sıkılmak garip geliyor bana... |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: House Of Night/ Gece Evi Serisi- Çarş. Tem. 07, 2010 6:02 pm | |
| |
|
| |
| House Of Night/ Gece Evi Serisi- | |
|