Rachel M. McDibble & Crystal Prévela
Sabahın erken saatleri
1. Tekil Şahıs
Sabah erkenden kalkmıştım. Aslında, sabah neden erken kalktığım hakkında bir fikrimde yoktu. O kadar şamatadan sonra partide sabahlamam gerekirdi ama ben eve dönmüştüm. Erken kalkmak dediğim de, bir saat falan uyumuştum ve sonra uyku tutmamıştı. Napayım diye düşünüp durmuş, sonra da sergiye gelmiştim. Bu en mantıklısıydı. Ama yine de saatın yaklaşık 10 olmasını değiştirmezdi. Yavaşça ilerleyerek resimleri inceliyordum. Bir resimde kadın vardı. Gerçekten profesyonelce resmedilmişti kadın. Onu bir an için Laela'ya benzettim. Sonra kapalı bir şeyler giymiş olduğunu görerek kendime güldüm. Burada sadece resimler değil, ara ara kitaplara da rastlıyordunuz ve bunlar da çok güzeldi. Onlardan birini görüp elime aldım. Kapağında, yağlı boya tablosu halinde bir köyün resmi vardı. Görevliye satılık olup olmadığını sordum. Genelde olmazdı, çünkü eserler çok değerli parçalardı. O da satılık olduğunu söyledi. Bugün para harcamak istiyordum. " Köy" isimli kitapla beraber, girişe yöneldim ve küçük bir servet harcayarak kitabı aldım. Şimdi kendimi daha iyi hissediyordum. O sırada, kapıdan içeri biri girdi. Rachel' dı bu. Çocukluktan beri arkadaştık onla ve onu çok severdim. Laela konusunda da beni en iyi anlayanlardan biriydi. Ona doğru ilerledim. Bir süre beni farketmedi; fakat sonra gördü ve gözüne bir ışık yerleşti. Gerçekten, ne güzel bir karşılaşmaydı bu. Tam istediğim kişiydi, Rachel. Hızlı adımlarla yanına gittim ve ona sarıldım.
" Ah, Rach! Senin ne işin var burada? "